Forum Łysienie.net - Opinie i komentarze na tematy związane z włosami

Poczytaj opinie i komentarze dotyczące problemów takich jak wypadanie włosów, łysienie czy rzadkie włosy.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj




Poprzedni temat :: Następny temat

Tagi tematu: avenis, opinie, prosba

AVENIS - prośba o opinie
Autor Wiadomość
Beatka 

Dołączyła: 07 Sie 2018
Posty: 2
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2018-08-07, 08:19   AVENIS - prośba o opinie

Witam, bardzo proszę o opinie osób, które stosowały kosmetyk AVENIS. Zastanawiam się nad jego zakupem, ale nie jestem pewna czy on rzeczywiście tak działa jak opisują na stronie.
 
 
Sesita 


Dołączyła: 09 Cze 2017
Posty: 13
Skąd: Toruń
Wysłany: 2018-08-13, 07:38   

Stosuję Avenis od kilku miesięcy - na mnie działa idealnie! Mam niewielkie przerzedzenia z przodu głowy i Avenis świetnie je maskuje. Dodatkowo, po zagęszczeniu spryskuję włosy tym lakierem pod ciśnieniem Avenis - uważam, że jest dużo lepszy niż ten w atomizerze. Wówczas włókna trzymają mi się we włosach 3-4 dni - akurat tak jak myję włosy.
 
 
Ola 

Dołączyła: 13 Lis 2013
Posty: 154
Skąd: Łódź
Wysłany: 2018-08-21, 08:48   

Bardzo dobry jest też ten lakier zagęszczający Avenis. Widziałam na targach jak osoba niemal bez włosów miała je zagęszczane. Najpierw proszkiem, który osypał się na skórę głowy i efekt był prawie żadny, a potem tym lakierem Avenis delikatnie pryskali i rozczesywali. Normalnie ludzie aż bili brawo jak to widzieli. Niesamowity efekt :shock:
 
 
entango 

Dołączył: 16 Cze 2011
Posty: 7
Wysłany: 2018-08-25, 16:24   

Spokojnie możesz zamawiać AVENIS - to nie jest żadna ściema - ten kosmetyk tak właśnie mniej więcej działa jak to jest opisywane na ich stronie. To są takie keratynowe drobinki, które wczepiają się we włosy i przez to sprawiają wrażenie jakby ich było o wiele więcej. Jeśli masz takie średnie przerzedzenia to spokojnie je zamaskujesz, gorzej jeśli masz bardzo mało włosów - wówczas możesz być niezadowolona bo nie będzie to naturalnie wyglądać. Zresztą zamów sobie małą próbkę i sama zobaczysz. Jak Ci nie będzie pasować to zwrócisz - majątek to nie kosztuje, a wg mnie będziesz bardzo zadowolona :-) Jak przetestujesz Avenis to napisz proszę tutaj swoją opinie, bo jednak każdy zwraca uwagę na inne szczegóły dotyczące działania.
 
 
Pati 

Dołączyła: 08 Wrz 2017
Posty: 9
Skąd: Katowice
Wysłany: 2018-08-31, 08:52   

Nie jestem zadowolona z Avenisa :-( - liczyłam, że lepiej działa. Mam włosy do ramion i posypałam je Avenisem na całej długości, a następnie zgodnie z intrukcją wgładziłam włókna we włosy. Niestety nie zauważyłam większej różnicy przed tym co było na początku i po zastosowaniu. Na szczęście zwrócili mi pełną wartość kosmetyku - tutaj firma na plus.
 
 
Ola 

Dołączyła: 13 Lis 2013
Posty: 154
Skąd: Łódź
Wysłany: 2018-09-03, 10:08   

Bo najwyraźniej nie zrozumiałaś działania tego kosmetyku. Avenis nie zagęszcza włosów w ten sposób, że tworzy burzę włosów na głowie, tylko maskuje przerzedzenia i prześwity skóry głowy.

Jeśli oczekujesz zagęszczenia włosów na całej ich długości, to najlepiej skorzystaj z włosów doczepianych, których jest masa na rynku albo z niechirurgicznego uzupełniania włosów czyli nowoczesnej peruki - takich salonów wykonujących takie zabiegi jest wszędzie pełno.
 
 
WitKol 

Dołączył: 02 Cze 2017
Posty: 10
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2018-09-15, 11:37   

Mam takie dwa pytanka, jak Avenis reaguje na wodę? Na przykład jak pada deszcz, czy te włókna nie spłyną z włosów? A drugie pytanie czy on naprawdę nie brudzi w ogóle ubrań ani pościeli? Z góry wielkie dzięki za Wasze opinie w tym temacie :-)
 
 
Sesita 


Dołączyła: 09 Cze 2017
Posty: 13
Skąd: Toruń
Wysłany: 2018-09-17, 14:25   

Nie mam żadnych problemów jeśli pada deszcz, chociaż raczej tak w deszczu za długo nigdy nie chodzę ;-) Nic nigdy jednak nie spływa, a efekt gęstych włosów pozostaje bez zmian. Raz chyba zmokłam tak porządnie i również nic wtedy nie spłynęło, a włosy jak po deszczu trochę były rzadsze, ale nic poza tym.

Jeśli chodzi o Twoje drugie pytanie, to dlatego AVENIS cenię tak wysoko, gdyż jest on bardzo czystym kosmetykiem. Nie tylko nie farbuje i nie brudzi ubrań czy pościeli, ale również w bardzo niewielkiej ilości opada z włosów. Także komfort gęstych włosów jest naprawdę na bardzo wysokim poziomie i w zasadzie to ja się już tak do AVENISa przyzwyczaiłam, że nie myślę w ogóle o problemach z moimi włosami, które kiedyś były dla mnie dramatem.

Naprawdę wypróbuj a nie będziesz żałować :-)
 
 
Beatka 

Dołączyła: 07 Sie 2018
Posty: 2
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2018-09-24, 15:20   

Tak, dziękuję bardzo za Wasze opinie. Już dawno zamówiłam, ale nie miałam czasu żeby napisać. Dla mnie AVENIS to rewelacja - moje włosy wyglądają teraz na niesamowicie gęste! Aż mi wstyd, że bałam się wydać kilkadziesiąt złotych bojąc się jakiegoś oszustwa. Niestety tak wszędzie teraz oszukują ludzi, że człowiek robi się strasznie podejrzliwy. Teraz mogę jednak z całego serca polecić AVENIS osobom niezdecydowanym. Nie bójcie się, będziecie zachwycone działaniem tego kosmetyku!
 
 
basia98 

Dołączyła: 17 Cze 2015
Posty: 21
Skąd: Opole
Wysłany: 2018-11-09, 10:53   

Używał ktoś może Avenis Concealer? Czym to się różni od zwykłych mikrowłókien?
 
 
Sesita 


Dołączyła: 09 Cze 2017
Posty: 13
Skąd: Toruń
Wysłany: 2018-11-11, 13:07   

Avenis Concealer to nowy kosmetyk z linii Avenis. Jak pisze w opisie ma podwójne zastosowanie - może zagęszczać włosy albo je odsiwiać albo oczywiście jedno i drugie. Jeśli chodzi o zagęszczanie to robi to równie skutecznie jak Avenis Fibers, ale przy nieco mniejszych przerzedzeniach. Jeśli przerzedzenia są duże to bez mikrowłókien raczej się nie obejdziesz. Najlepiej wówczas najpierw zastosować Concealer a później włókna. Ja, mimo że nie mam wielkich przerzedzeń, stosuję oba kosmetyki bo mam wrażenie, że włosy są wówczas jeszcze gęstsze :-)
 
 
entango 

Dołączył: 16 Cze 2011
Posty: 7
Wysłany: 2018-11-19, 19:21   

Kupiłem ostatnio ten Concealer z Avenisa i naprawdę jest super! Z boku siwki idealnie zamaskowane, fryzura ładnie zagęszczona. Normalnie Młody Bóg ;-)
 
 
Michał72 

Dołączył: 03 Lip 2015
Posty: 19
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2018-12-02, 13:13   

Na jak długo wystarcza ten kosmetyk?
 
 
Sesita 


Dołączyła: 09 Cze 2017
Posty: 13
Skąd: Toruń
Wysłany: 2018-12-05, 21:37   

Zależy czy będziesz stosował na całą głowę czy tylko na niewielkie miejsca, ale tak na oko to jedno opakowanie powinno wystarczyć gdzieś na 20 użyć.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Statystyki wizyt z innych stron
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Support forum phpbb by phpBB3 Assistant