W tym poście proszę dodawać Wasze najnowsze kuracje na rok 2019.
Agnes
Wysłany: 2020-02-19, 15:16
Ja polecam urozmaiconą dietę, aby dostarczyć organizmowi jak najwięcej potrzebnych składników odżywczych i witamin z pożywienia. Dużo wody-nawodnienie to podstawa.
Iwona M
Wysłany: 2020-06-25, 14:39
Ja próbuję infuzji tlenowej. Zabieg polega na tym, że poddaje się skórę głowy działaniu tlenu. Jego efektem ma być wzmocnienie cebulek włosów, wstrzymanie dalszego wypadania i przyspieszenie odrastania. Jestem po 1 zabiegu i jestem pozytywnie nastawiona. Drugi już niebawem. Mam ogromną nadzieję że taki detoks mi pomoże :)
Ćwiczenia z gumami oporowymi mogą być skutecznym sposobem na rozwijanie siły i tonizowanie mięśni. Poniżej przedstawiam kilka przykładów ćwiczeń, które można wykonać z gumami oporowymi:
Proste uginanie ramion: stojąc, trzymaj gumę oporową przed sobą z obiema rękami, dłonie skierowane do przodu. Następnie, napinając mięśnie ramion, unoś ręce do góry, tak aby dłonie spotkały się nad głową. Powróć do pozycji wyjściowej.
Przysiady: trzymając gumę oporową za sobą, w pozycji stojącej, rozstaw nogi na szerokość barków. Następnie, opierając ciężar ciała na piętach, pochylaj się do przodu, jednocześnie unosząc ręce przed sobą. Powróć do pozycji wyjściowej.
Skłony boczne: trzymając gumę oporową przed sobą, stojąc, rozstaw nogi na szerokość barków. Następnie, skłaniaj się w bok, jednocześnie unosząc ręce przed sobą. Powróć do pozycji wyjściowej i powtórz ćwiczenie po drugiej stronie.
Wiosłowanie: stojąc, trzymaj gumę oporową przed sobą z obiema rękami, dłonie skierowane do przodu. Następnie, napinając mięśnie pleców, przeciągaj gumę w stronę bioder, jednocześnie unosząc ręce do góry. Powróć do pozycji wyjściowej.
Przed rozpoczęciem ćwiczeń z gumami oporowymi ważne jest rozgrzanie mięśni oraz dostosowanie oporu gumy do swoich możliwości. W trakcie ćwiczeń ważne jest utrzymanie prawidłowej postawy i skupienie się na mięśniach
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum